perjantai 14. maaliskuuta 2014

Vanha koira ei opi uusia temppuja

Historia toistaa itseään, kantapään kautta


Löysin yhdestä kansiostani 23.3.2010 päivätyn teksin. Aikaa tuosta on kulunut lähes tarkalleen 4 vuotta ja nyt se osui silmiini. Olen tuolloin kirjoittanut itselleni "elämänohjeet". Ne on kirjoitettu selvinpäin ja pitkän alkoholittoman jakson aikana (reilu vuosi juomatta).

En voi muuta sanoa kuin sen, että vanha koira (minä ainakaan) ei opi uusia temppuja. Olen selkeästi miettinyt noita ohjeita ja kirjoittanut ne ajatuksella: "Noudata näitä!". Mites on käynyt - nyt neljä vuotta myöhemmin? En ainakaan ole noita noudattanut. Aivan kuin historia toistaisi itseään. Kantapään kautta pitää uudelleen ja uudelleen mennä perse edellä puuhun.


Tässä nämä "Elämänohjeet" jotka olin kirjoittanut (23.3.2010):

1. Nuku. Tarvitse unta vähintään 8 tuntia vuorokaudessa. Sitä ei voi käyttää ensimmäisenä tapana hankkia lisää aikaa kiinnostuskohteisiin. Väsyt jo viikossa. Työteho ja mieliala laskee heti.

2. Syö. Muista syödä säännöllisesti. Ruokailua ei voi jättää pelkkään iltaan vedoten kiireeseen.

3. Ei. Opettele sanomaan Ei. Sinun ei tarvitse tehdä kaikkea, suostua kaikkeen tai miellyttää ketään.

4. Liiku. Älä unohda kuntoilua ja ulkoilua kiireeseen vedoten. Nauhoita vaikka tv-ohjelmat ja lähde lenkille. Kelaa sitten mainokset ohi ja olet samassa ajassa kuntoillut ja ulkoillut.

5. Toimi. Älä jätä ikäviä asioita tai rutiineja roikkumaan. Tartu niihin heti, ennen kuin ne ehtivät kasvaa isommaksi sen takia, että olet siirtänyt niitä. Usein työ on pienempi kuin kuvittelet.

6. Nuku. Jos olet allapäin tai jokin ongelma painaa, nuku yön yli. Yleensä seuraavana aamuna asia tuntuukin jo helpommalta ja pienemmältä.

7. Parisuhde. Keskity parisuhteeseen ja sen ylläpitoon. Työ on vain veruke olla kohtaamatta ongelmia ja viettää aikaa rakkaan kanssa. Kiire on aina vain tekosyy. Ilman kännykkää ja tietokonetta.

8. Aika. Ota omaa aikaa. Ole vain yksin ajatustesi kanssa. Ilman tv:tä, kännykkää ja tietokonetta. Makaa sängyllä ja mieti asioita. Kirjoita vaikka päiväkirjaa ajatuksista ja tuntemuksista.

9. Mielihyvä. Täytä elämäsi asioilla, jotka tuovat mielihyvää, mutta tuntuvat oman arvomaailman mukaan hyödyllisiltä. Arvot voivat muuttua ja ne muuttuvat elämän aikana.

10. Alkoholi. Viina ei ole ratkaisu ongelmiin, vaan ainoastaan keino nauttia elämästä hyvinä hetkinä. Silloin, kun tuntuu että kaikki on hyvin. Silloin ei välttämättä edes tarvitse sitä. Ongelmat on kohdattava, niitä ei pidä siirtää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti