tiistai 11. maaliskuuta 2014

Normipäivä

Millainen on arkeni juuri nyt?

00.00
Olen nukkumassa. Pitkästä aikaa (painajaisia lukuunottamatta) nukun suhteellisen hyvin.

07.00 
Herään. Yleensä olo tai fiilikset aika kehnot, joko fyysisesti tai henkisesti.

07.30 
Tupakkaa ja 3-4 kuppia kahvia. Päivä lähtee hitaasti käyntiin.

08.00 
Avaan koneet, katson meilit, teen juoksevat asiat.

10.00 
Vaikea hetki. Jos fiilikset ei aivan maassa, teen töitä. Muussa tapauksessa en saa mitään aikaan.

12.00
Yleensä joko aamulla tai iltapäivällä on paskoja fiiliksiä. Töitä fiiliksien mukaan joko aamupäivällä tai iltapäivällä. Välillä molempia.

17.00
Syön. Tosiaan olen pitkään elänyt rytmillä, jossa syön kerran päivään (kroppa tottunut tähän rytmiin?). En ole sitä saanut kehoituksista huolimatta muutettua, sillä esimerkiksi yleensä aamulla yksinkertaisesti ruoka ei maistu (lähes oksennan). Päivät "elän" tupakalla ja kahvilla, jota menee varmaan 10-12 kuppia päivä ja tupakkaa askin verran.

18.00
Vastailen meilit ja teen töitä. Riippuen päivästä joko klo 19 tai kello 22 asti.

22.00
Käyn nukkumaan (unilääkkeillä).


Eli arki on erittäin "mitään sanomatonta". Päivät pitkälti toistensa kopioita ja rytmittyvät työn sekä fiilisten ympärille. Välillä on huonoja päiviä ja välillä parempia. "Terveysintoilijat" varmasti ajattelevat, että tuollaisilla elintavoilla ei vuosia paljon ole luvassa! Kiitos tiedosta, mutta tiedän sen itsekin aivan hyvin! 

Tupakka + kahvi + epäsäännöllinen ruokailu + ei liikuntaa + unilääkkeet + pitkät työpäivät = erittäin epäterveellinen elämä. Mutta, mutta... lisätkääs tähän kuvioon viina! Mielestäni se on se asia, joka ensimmäisenä laitettava ruotuun. Tällä hetkellä siinä on jo tarpeeksi tekemistä, joten turha ainakaan mun kohdalla haaveilla ns "täydellisestä elämänmuutoksesta". Askel kerrallaan, jos sittenkään.

Jotenkin mun "omassa filosofiassa" arvostan niitä miehiä, jotka rakensivat Suomen sodan jälkeen ja kuvainnollisesti usein lähtivät täältä "saappaat jalassa". Eli tekivät paljon, elivät terveellisesti tai epäterveellisesti ja lopulta kaatuivat talikko kädessä pellon reunaan. Siten mä haluan lähteä - "saappaat jalassa" eli pää näppikselle romahtaneena joskus... en ole ikinä oikein osannut edes ajatella olevani eläkkeellä tai eläväni pitkään. Jotenkin mulla on ollut aina tunne, että mun matka täällä on suhteellisen lyhyt ja siksi varmaan monessa asiassa pidänkin kiirettä. Yritän saada aikaan edes joskus jotain positiivista, josta mut muistettaisiin! 

Elän siis epäterveellisesti (tietäen sen), mutta kuten olen kirjoittanut - epäsuora itsetuhoisuus on nähtävissä tässäkin. Tiedostan, että elintapani ovat luokkaa "karmeat", mutta ei se minua juuri kiinnosta. Saan enemmän elämästä elämällä näin (riskillä) kun elän ja lähtemällä sitten, kun kohtalo on niin päättänyt! ON/OFF. Joko tai. Täysillä loppuun asti!

Tätä kirjoittaessa päässäni heräsi kummallinen ajatus. Jos saisin tänään tietää, että minulla olisi vaikka 2 kk elinaikaa - mitä tekisin? Mietin ja pohdin asiaa eri kulmilta... ja vastaus kertoo ehkä jotain alkoholismistakin: "en kertoisi kenellekään ja koska luoti on jo osunut - tempaisisin loppuajaksi kännin."

Valitettavaa, mutta totta.

Ps. Elämäpeli - tämän laskurin avulla voit saada yleiskäsityksen siitä kuinka kauan voisit elää nykyisten elintapojesi valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti