torstai 6. maaliskuuta 2014

Promillelaskuri

Veren alkoholipitoisuus ja alkoholiannosten sisältämä energia

Verkossa on laskureita, joilla voit laskea väestötasoisien keskiarvojen perusteella alkoholin palamista sekä alkoholin määrää veressä. Koska kyseessä on keskiarvot, lukemat ovat tietenkin vain suuntaa antavia ja alkoholin määrän veressä saa tarkasti selvitettyä vain alkometrillä.

Jos kuitenkin haluat, voit tehdä laskelman esimerkiksi osoitteessa:

Tuolta näet myös sen, kuinka paljon energiaa saat alkoholista. Tiesitkö, että alkoholin sisältämä energiamäärä on lähes sama kuin rasvassa? Grammassa alkoholia on 7 kcal - yksi ravintola-annos alkoholia on noin 15 grammaa eli saat siitä noin 105 kcal. Toisaalta 12 pulloa keskiolutta sisältää jo noin 1680 kcal energiaa (vertailun vuoksi Big Mac -ateriassa on energiaa noin 1000 kcal). Tämä alkoholin energiamäärä on hurja, jos yleisesti ottaen ihmisen kuluttama kalorimäärä on n. 1700-2000 kcal päivässä. 

Itselläni runsas alkoholin käyttö on näkynyt myös painossa (ja etenkin sen heittelynä) paljon. Parissa kuukaudessa lisäpainoa tuli tänä vuonna lähes 10 kiloa (siis juodessa)... mielenkiinnolla odotan nyt sitä, mitä painolle tapahtuu, kun korkki on kiinni. Samassa ajassa tuo paino ei ainakaan lähde, mutta kaiken järjen mukaan hitaasti sen pitäisi laskea ihan normiaskareissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti