keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Päiväkirja: Tupakkalakko

Onnistuiskohan sen tässä rinnalla?


Tosiaan tuolla katkolla sorruin polttamaan uudelleen tupakkaa - siis 31 päivää sitten. Loppuvuoden ja alkuvuoden olin ollut polttamatta, mutta sitten aloitin tuolla uudelleen, kun tuntui että hermot ja aivot räjähtävät muuten. Ei se montaa savuketta tarvinnut, kun koukutti uudelleen.

Nyt ajattelin, että yritän hitaasti ajaa tuon röökin alas. En tiedä onko nyt oikea hetki edes yrittää sitä, mutta toisaalta kai se menee tässä muiden paskojen fiilisten seassa. Toivottavasti! Viimeksi oli kyllä syksyllä kohtuullisen iso taistelu ja siksi harmittaakin, että nyt joutuu sen ainakin osittain käymään uudelleen läpi.

Nikotiinipillerit ja -laastarit on nyt hankittu, joten pitää kokeilla. Yrittää ainakin, että miltä se alkaisi tuntua. Toisaalta, tässä kotona huomaa että polttaminen on pitkälti "tapa". Sitä on tottunut täällä polttamaan parvekkeella ja jos töissä jää jumiin johonkin - tupakkatauko on ollut se tapa ratkaista ongelmia. Se on kuin selkäytimeen rakennettu - sitä kävelee suoraan partsille. Monesti ei edes tee mieli tupakkaa, mutta silti tulee käytyä.

Saa nähdä mitä tapahtuu sitten painolle - tupakoinnin lopetus kun vaikuttaa herkästi painonnousuna! Muutama kilo on tuota "kaljamahaa" kadonnut tässä, aamulla mittasin että pelkkä juomisen lopettaminen on pudottanut painoa nyt kuukauteen noin 3 kiloa. Tosin nesteitä siinä varmaan ollut paljon! BMI näytti olevan 28.7 eli "lievä lihavuus"... noin 9 kiloa laskureiden mukaan on liikaa painoa. Se ei juuri motivoi liikkumaan, kun polvet ja selkä joutuu koville (osittain tekosyitä - tiedän!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti