lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hidastettu luoti

"Hidastettu luoti" - alkoholismi

"Alkoholismi (lat. Alcoholismus; ICD-10: F10.2[1]) on sairaus, johon sairastunut tuntee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Alkoholismi on yksi päihderiippuvuuden muodoista. Alkoholistin on vaikea kontrolloida juomistaan, joten hän kärsii sekä fyysisestä että psyykkisestä riippuvuudesta ja vieroitusoireista. Alkoholismin muihin määritelmiin kuuluu esimerkiksi pitkäaikainen liiallinen alkoholinkäyttö, joka aiheuttaa sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Alkoholismi voidaan jakaa kahteen lajiin: kausittaiseen (Alcoholismus episodicus) ja jatkuvaan ryypiskelyyn (Alcoholismus chronicus)... Alkoholin suurkuluttajaksi katsotaan henkilöt, jotka juovat säännöllisesti alkoholia yli riskirajan. Miehillä tämä raja on 24 annosta ja naisilla 16 annosta viikossa." [lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholismi]

Itse kuulun kategoriaan kausittainen juoppo (Alcoholismus episodicus). Sitten kun otan, todellakin otan ja putki kestää viikon-kaksi-kuukauden. Tämän jälkeen (ainakin tähän asti) olen saattanut olla 1/2 v juomatta tai ainakin juonut reilusti alle suurkuluttajan rajan. Onko minulla sitten ongelma? Kyllä, sillä noiden putkien aikaan laiminlyön kaiken muun ja ne käyvät kerta toisensa jälkeen rankemmiksi ja pitenevät. Hidastettu luoti.

Hidastetulla luodilla tarkoitan sitä, että alkoholismi on salakavala. Se tulee hitaasti, näet sen lähestyvän jossain vaiheessa ja tiedät, että mikäli et tuota luotia väistä - lopulta se vie sinut hautaan. Mutta tuo "hidastus" antaa sinulle aikaa - aikaa selitellä ja peitellä asioita. Ajattelet, että "ei se osu" tai "ehdin väistää - myöhemminkin". Itselläni tuo luoti on kuitenkin kokoajan lähestynyt. Hitaasti, mutta varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti