perjantai 9. toukokuuta 2014

Vieroitushoidosta rehellisesti

Suomessa kun ei saa puhua ääneen...

Siinä vaiheessa, kun olen itse kuivilla - alan kirjoittaa aiheesta lehtiin ja mediaan. Siitä, mikä ristiriita on hoidon ja raitistumisen välillä. Tai ainakin sen suhteen, että kuinka moni onnistuu hoidossa. Lukuja en tiedä. Tietääkö joku? Yhden artikkelin löysin:

Katkaisuhoito epäonnistuu liian usein
http://yle.fi/uutiset/katkaisuhoito_epaonnistuu_liian_usein/5447600

Miksi kirjoitan tästä? Siksi, että toivon että katkaisuhoidossa ja päihdeongelmaisten kanssa työskentelevien kiinnittävän huomionsa oikeisiin asioihin, jos joku tätä sattuu lukemaan. Taas katkolla - ensimmäisenä ovella oli vanha tuttu. Oli ratkennut, kuten minäkin.


Hoitona lääkekannabis

Mun mielestä (virallisestihan en myönnä tietäväni tästä kasvista mitään). Miksi asiakkaat tuupataan täyteen Diapamia vieroitusoireiden takia?  Pidetään osastolla 5-7 pv ja kerrotaan, miksi on niin hienoa olla juomatta. Diapamia tungetaan niin paljon naamaan, että kovinkaan kännikala ei pysty enää sammaltamatta puhumaan (saati ajattelemaan) sen jälkeen. 10-20 mg nestemäisenä. Hyvältähän se tuntuu (ja maistuu), mutta ongelmia se ei poista. Kotiinpaluu on sama kuin kävelisi Alkoon. Ongelmat on odottamassa ja ne on silloin poistettava tavalla tai toisellla -usein  viinalla. Terapioiden saaminen kestää kuukausia. Valitettavasti. AA:ssa osa jaksaa käydä - osa ei voi yksinkertaisesti hyväksyä niiden yhteyttä Jumalaan (vaikka tuolla Jumalalla toinen merkitys tässä yhtydessä).

Mut heitettiin Jorviin lääkkeiden takia (halusin nukkua krapulan pois). Lääkkeitä oli sen verran, että mulle ei olisi tapahtunut mitään. Sittten juotettiin taas kerran hiilet. Niiden jälkeen mikään lääkeaine ei enää auta.. Jouduin Jorviin niiden lääkkeiden takia, jotka otan joka ilta. Joista reseptit etc. Miksi alkoholisti ei voisi selvinpäin allekirjoittaa "hoito-ohjetta/suostumusta", että pumpatkaa mut kahdeksi päiväksi taju pois unilääkkeillä. Tämän ihmiskokeen tein ja ainoa haittapuoli oli kropan kuivuminen.

Herätessäni olo oli hutero, mutta pystyin miettimään raittiutta. Krapulassa olisin miettinyt vain seuraavaa paukkua. Nyt viina+unilääkkeet+kannabis = nukuin kuin tukku. Kaksi päivää. Lähes putkeen. Koko krapulan ohi, viekkaritkin melkein.

Olisiko syytä harkita esim sisäisesti nautittuna lääkekannabista alkoholisteille? Kupoli ei menisi sekaisin kuin Diapamista etc ja olo olisi siedettävä. Voisi oikeasti pohtia vaihtoehtoja.

Mutta eihän sitä voi. Ei Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti