torstai 29. toukokuuta 2014

Päiväkirja: Hela(torstai)n går

Tukkoisesti Helatorstain kimppuun... riippuvuuksin!


Vähän sellainen olo, kuin yksi sylinteri olisi moottorista pimeänä. Viime yönä nukuin 12 tuntia ja edellisinäkin lähes 11 tunnin yöunia. Univelkaa keväältä vai liian voimakas tässä tilanteessa tuo Ketipinor illalla? En tiedä, pitää kokeilla puolittaa määrä ja katsoa tuleeko unta sekä missä määrin.

Just eilen mietin, että on ollut ihme jakso kun ei ole päätä särkenyt ties milloin - ois pitänyt koputtaa puuta samantien. Aamulla kun heräsin, niin oli koko takaraivo tulessa! En oikein keksi mistä tuo nyt tuli... niskat varmaan taas ottanut osumaa, kun ilmat viilenivät. Ne on kyllä sellaiset, että eivät tarvitse kuin pienen kylmän viiman ja sen jälkeen niska- ja hartijajännitys säteilee päähän asti särkynä. Sinnittelin klo 13.00 asti, kun ei ollut kuin yksi päänsärkypilleri jäljellä ja ajattelin jemmata sitä yötä varten. Lopulta oli kuitenkin pakko etsiä päivystävä apteekki ja käydä hakemassa särkylääkettä... sitten helpotti ainakin vähäksi aikaa (ei kannattanut heti aamulla käydä hakemassa lääkettä. Mutku, mutku EI.)! Taas kerran näitä mun "arvoja": TyöMeneeKaikenEdelle.com. En olevinaan "ole ehtinyt" käydä urheiluhierojalla, vaikka mulla on sinne sarjakortti (ja hierontamesta tossa 200 metrin päässä)... kun istuu päivät tässä koneella, niin pitäisi nuo hartijat hierotuttaa se 1 krt/viikko säännöllisesti niin niskapäänsärkykin pysyisi poissa! Mutku mutku mutku...

Koko (työ)päivä mennyt siis ihan harakoille tuon päänsäryn takia. Just just meilit edes pystynyt lukeen... ei auta, tänään tuli sit tällanen päivä, vaikka olin suunnitellut paljon erilaisia työjuttuja tähän. Toivottavasti huomenna ois särky poissa ja kunnon tehokas työpäivä.

Tupakkalakon ajattelin TAAS (ja nyt aivan tosissaan) aloittaa 1.6. alkaen. Tuosta apteekista ostin just samalla laastarit jo valmiiksi. On se ihmismieli ihmeellinen kun 7 päivän laastarit maksaa vähän alta 25 euroa, niin sitä on ihan sellain, että en kyllä tasan maksa noin paljoa yksistä nikotiinilaastareista (näillä vieroitin viimeksi itseni tupakasta viime syksynä - vain sortuakseni uudelleen polttamaan sitten helmikuussa katkolla). Toisaalta sitten 6,50 euroa askista päivässä ei "maksa" olevinaan mitään... saa nyt nähdä miten käy! Eihän tuo ole mulla kuin 7 päivän rykäsy ja hermot räjähtämispisteessä - sen jälkeen alkaa helpottaa (näin viimeksi ainakin). Lähinnä pitää vaan keksiä "tupakkatauoille" jotain korvaavaa tekemistä. Se kun on tapa - suurin osa röökeistä kun ei pala nikotiinin vaan ihan tottumuksen takia. Ajattelin, että joka kerta kun meinaan röökille - tulee rangaistuksena 10 punnerrusta ja laastarin lisäksi nikotiinilla ladattu imeskelytabletti. Kyllä se siellä 300-400 punnerruksen kohdilla alkaa varmaan mun jääräpää mielikin antamaan periksi fyysiselle kivulle (rapakunnossa kun olen) :D

Tuo tupakka on mulle ihan samanlainen kuin viina. Ei se tarvii kuin yhden poltetun röökin enää ja sen jälkeen sitä "löytääkin" jotenkin ihmeellisesti kädestään askin. Toinen on, että ei se tarvitse kuin yhden kännin, niin silloin mulla on rööki(t) huulessa täysin huomaamattakin! Sitä on vaan jotenkin niin tottunut ja kaavoihin kangistunut. Kokis on tavallaan myös yksi mun riippuvuuksista. Normipäivänä sitä menee se 1,5-2,0 litraa, mut nyt jotenkin tuo vedenjuominen (yrittänyt sen vähintään 3 litraa päivässä juoda) ihan kuin huomaamatta vierottanut mut kokiksesta! Nyt kahteen viimeiseen viikkoon mennyt tässä kotona tasan 2 pulloa 1,5 litran kokista... tottumiskysymys näköjään tuokin. Ei sitä oikeesti tarvitse, kun vaan korvaa sen toisella!

Riippuvuus kerrallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti