lauantai 28. kesäkuuta 2014

Nainen sössii liikenteessä ja dokatessa

Sarkastisen raitista ja krapulatonta lauantaipäivää


Kesällä sompaillessa tulee selväksi, että mies on maanteiden ja dokaamisen kuningas. Naisten käsitykset liikenne- ja ryyppäämiskäyttäytymisen perusteista ovat keskimäärin hataria. Tässä kymmenen huomiota molemmista väitteiden tueksi. Toinen Hesarin aamun pääkirjoituksesta ja toinen omista huomioistani.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Nainen+s%C3%B6ssii+liikenteess%C3%A4/a1403855385447


  1. Juomaväli. Nainen pitää juomien väliä niin isona, että kova humala ei pääse yllättämään. Oikea juomaväli on sellainen, jossa edellisen paukun (gini, olut, vodka tms.) pystyy vielä maistamaan suussaan.
  2. Määrät. Nainen kuvittelee muutaman tarkoittavan kolmea annosta. Oikeasti muutama tarkoittaa jotain 6-24 annoksen väliltä.
  3. Näyttäminen. Nainen juo aivan liian hitaasti ja liian tasaisesti. Oikea juomatapa on nopea kuin kolibrin siivenisku. Juomatta jättäminen ei ole miehekäs ratkaisu.
  4. Dokaaminen 1. Nainen juo rauhallisesti. Oikeasti kyseessä on kiihdytyskilpailu, jossa seuraavaan paukkuun ensimmäisenä päässyt on voittaja.
  5. Dokaaminen 2. Nainen tulkitsee kovan humalan tarkoittavan juomisen lopettamiseen valmistautumista. Kovassa humalassa kuuluu kuitenkin jatkaa juomista. Itse asiassa vasta sammuminen on varsinainen lopettaminen.
  6. Selviäminen. Juodessaan nainen siirtyy erheellisesti vesilinjalle vähän ennen puoltayötä. Oikea siirtyminen vesilinjalle tehdään, kun mitään muuta ei ole enää tarjolla ja rahat on loppu.
  7. Käyttäytyminen. Nainen sopeuttaa juomisensa omaan tilanteenseensa ja seuraavan päivän suunnitelmiin. Oikeasti juominen kuuluu tehdä kolmen koon periaatteella: Känni päälle – Kotiin ehtii ylihuomennakin – Krapula lähtee sillä millä se on tullutkin.
  8. Suunnitelmat. Nainen pitää kiinni suunnittelemastaan annosmäärästä. Kun juo kaiken saatavilla olevan nopeasti ja heti, ehtii hakemaan vielä lisää ennen kauppojen sulkeutumista tai pilkkua.
  9. Turvallisuus. Nainen käyttää juotuaan taksia turvallisuuden takia. Taksia tulee käyttää vain, jos on vaarana jäädä ratsiaan, eli kylätiellä ja moottoritiellä voi huoletta ajaa kännissä.
  10. Itsetunto. Nainen luulee olevansa keskimääräistä huonompi dokaaja. Todellisuudessa alkoholisyihin kuoli miehiä 1450 kpl vuonna 2011. Naisia alkoholisyyt vievät alle kolmasosan miesten määrästä (440 kpl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti