torstai 17. huhtikuuta 2014

Päiväkirja: Positiivista

Terapiat käyntiin...


Nyt on mennyt 1,5 viikkoa siitä, kun lopetin masennuslääkkeen (Sentralin, SSRI). Ensimmäiset päivät olivat vielä aika vaikeita toissa lauantain jälkeen, kun lopetin lääkkeen suoraan ilman alasajoa. Oikeastaan fiilis säilyi muutaman päivän melko samanlaisena kuin se oli ollut koko kevään...

Viime viikon perjantaina aloin jo huomata, että mieliala oli parantanut. En tiedä, johtuiko se siitä että painajaiset olivat hävinneet ja olin saanut nukuttua. Vai siitä, että lääkkeen vaikutus alkoi päättyä. Jo tuossa vaiheessa totesin, että päätös oli ehkä ollut oikea. Aikaisemmissa postauksissa kirjoittamistani sivuoireista iso osa oli kadonnut tai tilanne ainakin helpottaneet hieman.

Alkuviikosta jo totesinkin ystävälle, että tuntuu kuin ihan eri mies olisi herännyt "horroksesta". Tehokkaita työpäiviä, mieliala oli positiivissävyinen. Jotenkin tunsin, että olin "oma itseni". Täytyy nyt vielä katsoa hieman eteenpäin, miten asiat etenee. Nyt tuntuu paremmalta.

Terapiatkin pyörähtivät käyntiin ensitapaamisella. Oli ihan toivoa antava palaveri, vaikka tietysti nyt ei paljon muuta kuin nykytilanne käytiin läpi. Lääkäri kuitenkin sanoi, että jos tunnen masennuslääkkeen pois jättämisen positiivisena: älä käytä sitä. Lisäsi tosin, että hän henkilökohtaisesti ei olisi ikinä lääkärinä uskaltanut sitä kokeilla tai suositella. Nyt sovittiin, että menen ilman muutoksia lääkitykseen pari viikkoa ja katsotaan sitten tilannetta - tarvittaessa vaihdetaan masennuslääke sitten aivan toiseksi.

Päivä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti