tiistai 5. elokuuta 2014

Päiväkirja: Suursiivouksen antia

...ja täällä siis ihan aikuisten oikeasti OLI siistiä :D


Hups! Niin se taas viikko vierähti ja päästiin elokuun puolelle ensimmäiseen postaukseen.

Viime viikko tiivistetysti oli "ihan ok" - lukuunottamatta viikonloppua, jolloin taas kävin taisteluita itseni kanssa. Ei mitään erikoista tai uutta, viinaa olisi vain tehnyt mieli kun aurinko paistoi ja oli viikonloppu. Aika syvissä vesissä siis olin perjantain, lauantain ja sunnuntain. Terapiakin oli viime viikolla ja nyt kolmas eri terapeutti otti mut vastaan kesälomista johtuen. Pari aikaisempaa on ollut sellaisia, että kemiat eivät edes hipaisseet toisiaan, joten hyvään saumaan tuli nämä kesälomat. Tämän kolmannen kanssa nyt tuntui, että ymmärsi yskän sekä sen että en aio hirveän syvällisesti (jos ylipäätään) ruveta kaivelemaan historiaa viimeiseltä kuudelta vuodelta ja siellä olevia negatiivisia asioita. Ensimmäisen kerran terapian jälkeen ei vituttanut kokoajan kaksi päivää sen jälkeen!



Torstaina oli onneksi hieman viileämpi päivä, joten tein suursiivouksen kämpässä ja kävin käytännössä läpi kaiken mitä nyt amatööri siivooja (ja mies) keksii (tai osaa): imurointi, pölyjen pyyhintä kaikkialta (jopa jalkalistojen päältä), mattojen tamppaus, lattioiden pesu, kaappien pesu, wc-kylppärin ja saunan pesu jne jne. Suhteellisen ärsyttävä urakka oli! Löysin kuitenkin siivouksen yhteydessä joskus viime keväänä humalassa kirjoittamani lapun asioista, jotka olen tuolloin kirjoittanut ja toivonut (?), että lukisin sen aamulla krapulassa ennen kuin jatkaisin putkea ja sitä kautta katkaisisin putken:

  1. hyvä olo juodessa kestää enää pienen hetken (jos sitäkään)
  2. olo on vain väsynyt (ja juominen väsyttää) ja olo on ainoastaan tokkurainen
  3. kännissä syntyy todella huonoja ideoita, jotka saattaa toteuttaa koska kontrolli pettää
  4. ryyppääminen vie hemmetisti rahaa
  5. krapula vie seuraavan päivän ja menetät myös työpäivän herkästi
  6. nukut huonosti ja levottomasti yön
  7. putkessa tulee ennemmin tai myöhemmin pelko-/ahdistustiloja aamuisin herätessä
  8. putki jää päälle - kaikki ongelmat kertaantuu
  9. paino nousee ja fyysinen olo on heikko
  10. elämä on salailua, suunnittelua ja häpeää viinan ympärillä, kun juomista joutuu peittelemään

Näin jälkeenpäin luettuna voin kyllä allekirjoittaa nuo känniajatukset vielä selvinpäinkin. Se vaan oli taas "tragikoomista" - esimerkki tästä alkoholistin ajatusmaailmasta - että varmuuden vuoksi olin lapun toiselle puolelle kuitenkin kirjoittanut 15-kohdan "positiivisten" asioiden listan :D En viitsi niitä tähän nyt kuitenkaan rustata, ne eivät nimittäin olleet aivan yhtä jäsentyneitä ajatuksia - puhumattakaan niiden järkevyydestä ;D

Jalkalista kerrallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti