maanantai 14. heinäkuuta 2014

Päiväkirja: Historian siipien havinaa

...historia toistaa itseään - vai toistaako?


Vuonna 1990 eli 24 vuotta sitten futiksen MM-kisat pelattiin Italiassa - onko siitä tosiaan jo niin pitkä aika? Loppuottelussa pelasivat Saksa ja Argentiina. Ottelun voitti Saksa 1-0.


Vuonna 2014 eli 24 vuotta myöhemmin futiksen MM-kisat pelattiin Brasiliassa - joko ne kisat loppuivat? Loppuottelussa pelasivat Saksa ja Argentiina. Ottelun voitti Saksa 1-0.

Postasin tuossa Juhannuksena, että Saksa on lempijoukkueeni. Ollut vuodesta 1990 alkaen ja on varmaan ikuisesti. Eilinen voitto päätti niin saksalaisten kuin minunkin 24 vuoden odotuksen. Ympyrä sulkeutui. Maailmanmestaruus! Ollessamme kisojen aikaan Saksassa vuonna 1990 olin vain 12-vuotias. Elämä edessä, tietämättä mitä se tuo tullessaan tai mitä elämältäni haluan. Nyt 24 vuotta myöhemmin olen 36-vuotias. Elämä edessä (tai takana), tietämättä mitä se tuo tullessaan tai mitä elämältäni haluan.Ympyrä sulkeutui.

Eiliseen peliin liittyy minulla siis muutakin kuin vain voitonriemu. Se on eräänlainen uuden alun virstanpylväs. Ehkä. Aivan kuten jalkapallo on muuttunut noista vuosista puolustusvoittoisesta ja vähämaalisesta enemmän hyökkäysvoittoiseen peliin, minäkin olen muuttunut hirveästi vuosien varrella. Kun vuonna 1990 suurimmat sankarini olivat kapteeni Matthäus ja hyökkääjä Klinsmann, nyt ne olivat maalivahti Manuel Neuer ja puolustaja Mats Hummels. Se ristiriita on, että jalkapallo ja maailma ovat muuttuneet hyökkäävämmäksi. Minusta on tullut puolustusvoittoista elämää elävä. Menen täysin väärään suuntaan! Pelejä ei voiteta vain puolustamalla. Tarvitaan maaleja. Mutta multa puuttuu nykyisin kunnianhimokin. En halua enää tehdä maaleja! Seison kentällä ja torjun sekä puran vain palloja. Kaikkia ei luonnollisesti ikinä voi saada kiinni, ikinä tuolla taktiikalla ei voi yksinkertaisesti voittaa. Tasapeli on vielä mahdollinen. Ja tasapelejä (harmaata keskinkertaista elämää) minä vihaan! Mieluummin sitten kirvelevä tappio. ON/OFF.

Perjantaina teki mieli viinaa todella kovin. Purin vain pallon toiseen päähän odottamaan seuraavaa hyökkäystä - otin yhden Antabuksen. Hyökkäämään en lähtenyt eli purkamaan syitä. Helppoa! Mutta kuinka monta torjuntaa on mahdollista vielä tehdä?

Purku kerrallaan (maaleja ei enää tarvita)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti